Formula 1 VPN-Suomi

Ukraina tarvitsee välittömästi apuamme Suomesta

Ukrainan itäosassa on sota käynnissä. Venäjä on hyökännyt Ukrainaan lähettämällä vakinaisen armeijansa joukkoja ainakin 9000 miehen ja 500 panssariajoneuvon voimin kapinallisten tueksi. Venäjä ei ole virallisesti julistanut sotaa Ukrainaa vastaan, kuten ei tehnyt Neuvostoliittokaan hyökätessään Suomeen syksyllä 1939.

Tällä hetkellä Venäjän armeijan tukemana kapinalliset pyrkivät sotilaallisesti tuhoamaan Ukrainan armeijan ja sitä tukevat alueelliset kansalliskaartien vapaaehtoiset joukot ja miehittämään Itä-Ukrainan ja mahdollisesti aikoo jatkaa hyökkäystä Donbassin alueen ulkopuolelle ja edelleen pyrkinee liittämään nämä alueet Venäjään.

Ukraina tarvitsee välitöntä apua

Ukraina on laiminlyönyt puolustustaan vuosikaudet. Kuitenkin erityisesti edellisen presidentti Janukovitsin toimet, joilla lakkautettiin armeijan johtojärjestelmät sekä sisäisen turvallisuuden presidentistä riippumattomat järjestelmät teki Ukrainan puolustuskyvylle paljon vahinkoa. Edelleen viimeaikoina taloustilanteen heikentymisen myötä on sen varustetilanne, muonitustilanne ja organisointikyky heikoissa kantimissa. Toiminta perustuu pitkälti yksityisiin lahjoituksiin ja vapaaehtoistoimintaan. Tällä hetkellä Ukrainan armeija on alakynnessä taisteluissa Itä-Ukrainassa.

Kyyninen ja passiivinen Suomi

Vaikka Ukrainan yhteiskunnan rakenne on kovin erilainen Suomeen verrattuna ja valtion varojen väärinkäyttö sekä korruptio on yleistä on meidän tuettava kansalaisyhteiskuntaa ja tavallisia Ukrainalaisia, jotka haluavat paremman elintason vapaassa itsenäisessä maassaan. Ukrainan uusi hallitus on aloittanut mm. puolustusminiesteriöstä korruption kitkemisen vapaaehtoisten työntekijöiden voimin ja erilaiset hämärädiilit ovatkin vähentyneet. Kehitys tulee olemaan kivuliasta ja hidasta.

Virallinen Suomi ei tue lainkaan Ukrainaa. Punainen Risti on kerännyt vaateapua ja yksittäiset henkilöt keräävät vaateapua hätää kärsiville. Suomen Caritas auttaa evakkoja. Lisäksi Suomen sisäministeriö on lähettänyt muutamia telttoja osana EU.n pelastuspalvelun perille viemää tukea. Tämä on täysin riittämätöntä. Talvisodassa pelkästään Ruotsista Suomeen tuli yli 8000 vapaaehtoista. Lisäksi saimme moraalista ja materiaalista tukea useista maista Ruotsin lisäksi.

On velvollisuutemme auttaa Ukrainaa nyt. Naapurimaamme Viron presidentin sanoin:”meidän moraalinen velvollisuutemme on auttaa demokratian tien valinneita maita, kuten Ukrainaa ja Georgiaa: ”On eettisesti kestämätöntä jättää heidät oman onnensa nojaan vain ollaksemme mieliksi suurelle ei-demokraattiselle naapurille”.

Seuraa meitä Twitterissä:

https://twitter.com/autaukrainaa

 

Lisätietoa Vaba Ukrainasta: http://freeukraine.net/en/

KommentoiKommentit

  1. 0.58 02.02.2015

    Kertokaa mitä haluate reppujen sisältävän. Tarkka lista. voin ehkä auttaa.

  2. 21.17 02.02.2015

    Päivitimme listan. Reppu varmaan voi olla mikä vain soveltuva. Eestiläiset ovat käyttäneet tätä: http://www.galvilinda.ee/product_info.php?product_id=259

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi